Ai scor scăzut la testul IELTS Speaking? Aici găsești câteva instrumente să te ajute.

Există câteva mituri, cum ar fi „Dacă locuiești într-o țară care nu vorbește limba engleză, engleza ta nu va fi suficient de bună pentru că nu ai cu cine să vorbești (în engleză)” sau „Dacă locuiești într-o țară în care se vorbește engleza, auzind limba engleză în fiecare zi îți îmbunătățește automat abilitățile de a vorbi engleza. ”

Îți poți îmbunătăți limba engleză, chiar dacă nu există cineva cu care să vorbești în engleză. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a vorbi mai fluent engleza este să vorbești cu voce tare, singur.

Doar prin ascultarea, citirea sau scrierea în engleză, vorbitul dvs. în engleză nu se va îmbunătăți

Scorul dvs. în vorbirea IELTS este evaluat pe 4 criterii:

 

Fluență și coerență

Ar trebui să vă conectați ideile împreună vorbind la viteza corectă (nu prea lent sau prea repede).

 

Resursă lexicală

Ți se cere să folosești un vocabular bun și să fi în stare sa îl folosești bine.

 

Interval gramatical și precizie

Engleza dvs. vorbită ar trebui să fie corectă din punct de vedere gramatical.

 

Pronunție

Vi se cere să pronunțați engleza bine într-o manieră, astfel încât examinatorul dvs. să poată înțelege cu ușurință.

 

Pentru a vă îmbunătăți scorul IELTS Speaking, există acțiuni zilnice pe care trebuie să le întreprindeți, pentru a vă orienta bine în fiecare din aceste 4 domenii. Iată câteva instrumente pentru a vă începe:

 

Îmbunătățirea fluenței și coerenței
Dacă vorbești prea repede, poate face pe ascultătorul să ezite. Dacă vorbiți este prea lent, este un semn care arată că trebuie să lucrați la fluență și vocabular.

 

Îmbunătățirea resursei dvs. vocale

Folosiți idiome numai dacă se potrivesc în propoziției. Acest lucru face să sune ca un vorbitor nativ. Pentru a exemplifica: “Back to the drawing board”, înseamnă că ați încercat ceva, dar a eșuat și acum este timpul să reluați de la început. De asemenea, ar trebui să rețineți că idiomele ar trebui să fie folosite în mod rar.

Evitați repetarea întrebărilor examinatorului folosind parafrazarea. În acest fel, puteți utiliza aceeași idee folosind cuvinte diferite. De exemplu, atunci când există o întrebare what is your hobby? Puteți să-i răspundeți ca I love cooking.

Te ajută să sune mai puțin repetitiv și mai variat folosind sinonime și antonime. De exemplu, pentru o propoziție de genul I am not a big fan of hot weather, puteți folosi propoziție de genul I find cooler climate more pleasant.

 

Îmbunătățirea intervalului gramatical și a exactității și pronunției

Pronunția îți poate afecta scorul IELTS pentru intervalul gramaticical și exactitate. De exemplu, vrei să spui I walked home yesterday from work, dar sună ca I walk home yesterday from work. Așa că s-ar părea că folosești un present tense verb într-un past tense. Deci, în acest fel, scorul dvs. IELTS ar avea de suferit pentru Intervalul gramatical și exactitate.

25/02/2020
sus
© CEPPO 2019 – 2020
Designed by Artevo Design
Str. Făgetului 144, Constanța
WhatsApp chat