Cum ajută colocările să vă îmbunătăți scorul IELTS?

Colocările sunt două sau mai multe cuvinte care se reunesc în mod natural. Sună „corect” pentru un vorbitor nativ. Utilizarea altor combinații, cu excepția colocării, poate suna „incorect” pentru vorbitorul nativ. Pe lângă învățarea cuvinte unice, învățarea de cuvinte noi ca parte a unei colocări este un mod mult mai eficient de îmbunătățire a vocabularului nostru. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care examinatorii le vor privi atunci când îți însemnează testele pentru examenul IELTS.

Iată câteva exemple de colocări pe care ar trebui să le utilizați:

 

It’s vitally important to learn collocations.

I’m terribly sorry to bother you.

The baby was fast asleep.

I’m completely satisfied with his explanation.

 

Rețineți că adverbul poate fi adesea înlocuit cu cuvintele mai simple „very” sau „really”. Încercați să le evitați și să utilizați o colocare mai avansată, precum cele de mai sus.

 

There’s been heavy rain all day in Ireland.

There’s a strong chance I’ll get a high score.

I’m under severe pressure to get the job finished this week.

It’s been a hard day at the office.

I experience a surge of anger when I saw what he’d done.

We gave her a round of applause after the speech.

I normally just drink a pint of beer when I go out.

A lion roars, they do not shout.

The price of heating oil falls as temperatures rise.

Click on the link below to send me an email.

 

Examinatorii IELTS vor asculta utilizarea eficientă a colocărilor atunci când îți faci testul de speaking. De asemenea, vor căuta o bună utilizare a acestora în testul dvs. de writing. În mod sigur, acestea va ridica scorul dvs. IELTS atunci când sunt utilizate în mod precis și adecvat.

Este nevoie să înveți o listă lungă de colocări?

Căutarea pe Google vă va ajuta să găsiți principalele colocări cu ușurință. Când parcurgeți un cuvânt nou, trebuie să aflați care este cuvântul cu care se confruntă. Deci, ar trebui să facă parte din procesul de construire a vocabularului. Notarea exemplelor de propoziții care conțin colocări vă va ajuta să vă amintiți mai eficient cuvântul și să vă extindeți vocabularul. În cele din urmă, ar ajuta la creșterea scorului dvs. IELTS.

Puteți utiliza un caiet de vocabular în care puteți enumera cuvinte noi împreună cu semnificația lor. De asemenea, puteți nota colocările, sinonimele și antonimele împreună cu aceste cuvinte noi. Ar ajuta la amintirea și utilizarea corectă a cuvântului la examenul IELTS.

sus
© CEPPO 2019 – 2020
Designed by Artevo Design
Str. Făgetului 144, Constanța
WhatsApp chat