Cum să strălucești la testul de vorbire IELTS?

Spre deosebire de alte module ale testului, secțiunea de vorbire a testului IELTS este puțin complicată și va fi încheiată în maximum 15 minute. În această scurtă perioadă, trebuie să-l convingi pe examinator că poți vorbi bine în engleză!

Există anumite puncte de care trebuie să îți amintești pentru a efectua bine testul de vorbire.

În primul rând, să nu uiți cartea de identitate. Acesta va fi necesară la începutul testului. Prin urmare, păstrați-o la îndemână.

Ca toate celelalte module ale testelor IELTS, practica te face perfect la secțiunea Vorbire.

În timp ce susți testul, încearcă să zâmbești și să privești examinatorul în ochi. Fii politicos, prietenos, atent și prezent, de parcă ești pasionat de conversație. Acest lucru va crea un impact mare asupra examinatorului. Dacă nu vorbești mult și nu ai zâmbet pe față sau dacă ceri să se repete întrebarea din când în când, asta va crea o impresie negativă. Este în regulă dacă ești puțin nervos și faci unele greșeli. Examinatorul este pe deplin conștient de faptul că majoritatea dintre voi veți fi nervoși.

Încearcă să fi prietenos cu examinatorul, iar acest lucru va face o mare diferență.

Vei fi predispus să faci unele greșeli. Dar examinatorul nu va nota toate greșelile tale și nu poate face acest lucru. Trebuie să încerci să creezi o impresie generală bună, vorbind deschis, clar, audibil și politicos și bineînțeles, fără să te comporți ca o persoană supra inteligentă.

Încearcă să dai un răspuns complet în loc să dai un răspuns „da” sau „nu” la întrebări sau pur și simplu dând din cap. Ți se cere să demonstrezi că poți comunica bine.

Când ai terminat de vorbit ce ai de spus, mai bine oprește-te acolo. Nu încerca niciodată să vorbești mult sau să te întinzi mai mult cu vorba, deoarece acest lucru va crea repetări.

Dacă nu ști prea multe despre un subiect, spune-le și spune doar ce ști. Dar, amintește-ți, nu poți evita orice întrebare; este responsabilitatea ta să demonstrezi că poți vorbi corect. Deci, să fie dacă ai făcut unele greșeli, continuă să vorbești și să te concentrezi mai mult pe comunicare.

Un lucru care face ca majoritatea candidaților să fie nervoși este faptul că testul de vorbire este înregistrat. Uită de asta și continuă să vorbești fără nicio tensiune. Înregistrarea este destinată reevaluării și re-verificării, ceea ce este foarte rar.

Așa că fi drăguț și încearcă pe tot posibilul să vorbești …

15/02/2020
sus
© CEPPO 2019 – 2020
Designed by Artevo Design
Str. Făgetului 144, Constanța
WhatsApp chat