Este important accentul în testul IELTS Speaking?

Pronunția este o parte cheie a obținerii unui scor mare la testul speaking. Prin urmare, este firesc ca cei care susțin testul să se îngrijoreze de accentul lor și de modul în care le va afecta scorul IELTS.

Cu toate acestea, pronunția și accentul sunt două lucruri diferite. Vă facem conștienți cu motivele pentru care accentul dvs. nu este important în testul IELTS Speaking.

În cadrul testului speaking, veți fi evaluat pe aceste patru criterii principale în locul accentului:

  1. Fluență și coerență
  2. Resursă lexicală
  3. Interval gramatical și precizie
  4. Pronunție

 

Pronunție vs. Accent

Testul IELTS Speaking vă marchează capacitatea de a pronunța cuvinte în mod clar și precis ceea ce se numește pronunție.

Când definiți accentul dvs., acesta este modul distinct în care pronunțați un cuvânt.

Ar fi nedrept ca examinatorul IELTS să favorizeze un singur accent, deoarece există sute de accente engleze diferite în întreaga lume. Deci, nu contează ce accent utilizați atâta timp cât pronunțați corect cuvântul.

 

Pe ce ar trebui să mă concentrez?

În loc să încercați să impresionați examinatorul cu un accent care se simte nefiresc (sau poate un pic prost), ar trebui să vă concentrați timpul asupra factorilor care conduc de fapt la un scor mai mare la testul speaking.

Resursele de mai jos sunt clasificate în fiecare dintre secțiunile pe care le veți găsi pe descriptorii de bandă IELTS Speaking.

speaking-band-descriptors

Fluență și coerență

Puteți îmbunătăți acest set de abilități păstrându-l simplu și știind ce greșeli trebuie evitate. Se inter-conectează la o serie de domenii precum gramatica, vocabularul și încrederea.

 

Resursă lexicală (adică Vocabular)

Un vocabular bogat este unul dintre cele mai puternice instrumente pe care le-ai putea avea la testul IELTS Speaking. Ar trebui să folosiți vocabularul ca instrument care vă ajută să comunicați clar cu ei în loc să vă prezentați cu cuvinte lungi sau complicate.

 

Interval gramatical și precizie

Vi se solicită să folosiți o serie de structuri gramaticale în mod exact și adecvat în testul IELTS Speaking.

 

Pronunția

Este o cheie importantă pentru un scor mare la IELTS Speaking. Dacă examinatorul nu este în măsură să te înțeleagă, nu contează cât de puternică este fluența, gramatica sau vocabularul tău.

12/12/2019
sus
© CEPPO 2019 – 2020
Designed by Artevo Design
Str. Făgetului 144, Constanța
WhatsApp chat