Discursul parte a examenului IELTS Speaking

IELTS Speaking – la ce să vă așteptați (un discurs)

În cea de-a doua parte a testului IELTS Speaking, examinatorul îți oferă o foaie cu un subiect și 3-4 întrebări. Această parte a testului IELTS Speaking este discurs. Vi se oferă 1 minut pentru a compune un discurs scurt în minte. Dacă intenționați, puteți scrie ideeile principale pe hârtie.

Un exemplu dintr-o astfel de foaie poate fi: 

Explicați ceva ce dețineți, care este foarte important pentru dvs. 

Ar trebui sa spui:

– de unde l-ai luat;

– cât timp ai avut-o;

– pentru ce îl folosești și explică de ce este important pentru tine.

Aici trebuie să descrieți lucrurile. O faci cât se poate de bine? Este vital să spui ceva despre fiecare întrebare de pe foaie. Cel mai bun mod este să spui 2-3 propoziții despre fiecare punct. În acest fel, discursul tău va dura cel puțin un minut, timpul minim pentru care trebuie să vorbești.

Este nevoie de 2 persoane pentru a face practică în cel mai bun mod. Oferiți cuiva o copie a foii dvs. în timp ce exersați și începeți să vorbiți. Rugați-l să bifeze fiecare punct despre care ați vorbit. Apoi, uită-te câte puncte ai omis în discursul tău. Dacă practicați singur, vă puteți înregistra și apoi puteți asculta și verifica dacă nu există puncte lipsă.

Practicarea cu un ceas este o idee foarte bună. Trebuie să exersezi senzația de „cât durează 2 minute”. Când veți vorbi în fața unui adevărat examinator, cel mai bine este să nu vă uitați la ceas și dacă ați practicat suficient nu va fi nevoie de acest lucru.

12/12/2019
sus
© CEPPO 2019 – 2020
Designed by Artevo Design
Str. Făgetului 144, Constanța
WhatsApp chat